Fri frakt till butikHemleverans 595:-Betala med Klarna
 • Hem
 • Inspiration
 • Guider
 • Svenska Hems lilla sängskola
 • Svenska Hems lilla sängskola

  Svenska Hems lilla sängskola

  Vi vet att många upplever det svårt att välja rätt säng. Därför har vi skapat en liten “sängskola” där vi ger några enkla råd som du kan tänka på när du provar sängar hos oss.
  1. Välj först ut några modeller som du gillar och avsätt minst 15 minuter för att provligga varje säng.
  2. Ta av dig tjocka ytterkläder och försök att slappna av. Prova helst i samma ställning som du sover hemma. Ligg länge och känn efter ordentligt.
  3. Om höfter och axlar inte sjunker ner i madrassen, får inte midja och svankrygg något stöd då är madrassen för hård.
  4. Om kroppen sjunker för djupt ner i madrassen, som i en hängmatta, får ryggraden en böjd form då är madrassen för mjuk.
  ""
  5. Om madrassen ger kroppen ett jämnt bekvämt stöd där höfter och skuldror sjunker ned, samt håller din ryggrad rak oavsett om du ligger på mage, sida eller rygg, då är madrassen perfekt för dig.
  6. Köp största möjliga säng så att du har stor plats att röra dig på. Sängen ska vara ungefär 15 cm längre än den längsta personen som använder den.
  7. Om ni sover tillsammans, gå och prova säng tillsammans. Är ni väldigt olika i vikt och längd, så kan det vara bra att välja två separata madrasser med olika fastheter.
  HÄR hittar du alla våra sängar!
  ""

  Liknande artiklar

  UTVALDA VARUMÄRKEN

  Gemensamt för alla våra starka leverantörer är hög kvalité, design som ligger i framkant och produkter som ska hålla över tid - ja, gärna hela livet. Vi är stolta över våra varumärken och alla är noga utvalda.