Fri frakt till butikHemleverans 595:-Betala med Klarna
 • Hem
 • OM OSS
 • OM OSS

  HEMKÄNSLA SEDAN 1960

  Med 60 års kunskap inom möbler och inredning, med butiker från norr till söder, kan vi med stolthet säga att vi kan det här med inredning. Hos oss möts du av personal med ett genuint intresse för design och kunskap om såväl klassiska uttryck som rådande trender. Det finns alltid någon att be om råd, oavsett om det gäller att skapa skön stämning i vardagsrummet, göra sovrummet till en vilsam plats eller köket mer inbjudande. Vår kompetens, kombinerad med din stil, skapar hemkänsla helt enkelt!
  Så till dig som söker kvalitetsmöbler som håller över tid – varmt välkommen till Svenska Hem.


  HISTORIA

  Svenska Hem har funnits på marknaden sedan 1960. Då bestämde sig ett antal kända möbelhandlare med egna stora möbelhus att bilda en gemensam inköps- och samarbetskedja under namnet SAMBO ekonomisk förening.
  Verksamheten kom igång på allvar runt 1965 med gemensam utbildningsverksamhet och marknadsföring. Huvudkontoret låg i Stockholm, kedjan växte och under 70-talet var vi Sveriges största möbelkedja.
  Under 80-talet flyttade SAMBO huvudkontoret till Huskvarna och 1988 bytte kedjan namn till Svenska Hem. 1992 byggde Svenska Hem ett nytt huvudkontor. 6 200 kvadratmeter med kontor, utställning, fotostudio och höglager, invid flygplatsen Axamo i Jönköping. Här arbetar vi idag med inköp, marknadsföring, IT, redovisning och lager för kedjans butiker. Hösten 2014 lanserades Svenska Hems e-butik.
  Vår VD heter Markus Chaib.

  VÅR VISION

  Vi ska genom kunskap sälja bättre möbler till den inrednings- och kvalitetsmedvetna konsumenten.

  KONTAKTINFORMATION

  På vår kundservicesida finns alla våra kontaktuppgifter.

  UTVALDA VARUMÄRKEN

  Gemensamt för alla våra starka leverantörer är hög kvalité, design som ligger i framkant och produkter som ska hålla över tid - ja, gärna hela livet. Vi är stolta över våra varumärken och alla är noga utvalda.