Alltid fri frakt till butik
Max 495 kr fraktkostnad
Delbetalning eller faktura
Logo Swedese.png
Swedese

Swedeses idé är den samma idag som för sjuttio år sedan: Att skapa vackra möbler för framtiden med avstamp i en modern skandinavisk tradition. Med framåtblickande formgivare som delar den tidlösa idén om den arkitektoniska helheten. Företaget grundades 1945 av bröderna Yngve och Jerker Ekström samt Sven-Bertil Sjöqvist. Yngve var den tongivande i ledningen av Swedese ända fram till sin död 1988.

 

Nuvarande ägare är Anna Johansson. Huvudkontoret är beläget i Vaggeryd i Småland där även en av de två fabrikerna finns. Den andra fabriken finns i Äng utanför Nässjö.

Lamino
Tidlös formgivning
Lamino är ett typexempel på tidlös formgivning, där naturens egna material och ett noggrant hantverk resulterat i en möbel som är lika attraktiv idag som för kommande generationer. När Yngve Ekström ritade fåtöljen 1956 gjorde han det med människan som utgångspunkt, vilket gör den lika behaglig att sitta i som att titta på. Lamino finns i många olika utföranden, önskar du ett annat är du mer än välkommen in till våra butiker så berättar vi mer!
flower
soffbord
Bordskivan finns i i vit eller svart laminat samt helt i ek. Sargen finns i naturlackad björk, ek eller valnöt. Underredet i stål finns i vitt, svart eller eller krom. Mått: 114x107, 90x84 eller 66x62 cm. Höjd för samtliga mått: 45/39/33 cm. Design: Christine Schwarzer
Flower Mono
soffbord
Bordsskivan finns i vit- eller svartbetsad askfanér, samt ek natur. Sargen följer samma utförande som bordsskivan. Underredet i stål finns i vit- eller svartlack. Mått: 114x107, 90x84 eller 66x62 cm. Höjd för samtliga mått: 45/39/33 cm. Design: Christine Schwarzer
Tree
klädhängare
Sagolikt, magiskt och inspirerat av naturen. Katrin Olina har utvecklat ett eget visuellt språk i gränslandet mellan verklighet och det undermedvetna. I samarbete med Michael Young har hon designat klädhängaren Tree som blivit en stark symbol för Swedese. Finns som fristående och väggmonterad i färgerna vit, svart, blå, grå, aprikos, grön eller orange lack. Samt ekfanerad fristående rockhängare med stålplatta i basen. finns i höjderna 194 och 134 cm.
Libri
bokhylla
Libri är ett konstverk i sig men genom att placera flera bredvid varandra kan du skapa en hel bokhyllevägg eller rumsavdelare. Libri finns i fyra olika höjder, alla med samma höga designfaktor. Stommen finns i ask natur, vit- eller svartlaserad askfanér samt ek natur. Benen är ställbara. Design: Michaël Bihain Libri bokylla finns i många olika utföranden, önskar du ett annat är du mer än välkommen in till våra butiker så berättar vi mer!
nova
soffa
Den graciösa Nova-soffan är en uppdaterad variant av klassisk möbeldesign. Diskret, men ändå distinkt. Nova finns som fåtölj, 2- eller 3-sittssoffa. Välkommen in till butik för att välja fritt bland tyger och färger!