Fri frakt till butikHemleverans 595:-Betala med Klarna
 • Hem
 • Inspiration
 • Design
 • DUX - det svenska arvet
 • DUX - det svenska arvet

  DUX - det svenska arvet

  Fyra generationer, över 90 år, över 30 länder och över 300 butiker. DUX är ett svenskt familjeföretag som tillverkar en av marknadens tekniskt mest avancerade sängar. Fokus ligger på komfort, livslängd, kvalitet och innovation för att skapa sängar som möjliggör bättre sömn.

  År 1924 checkade den svenska chocolatieren Efraim Ljung in på ett litet hotell i Chicago, där han fascinerades av hur bekväm sängen var. Med hjälp av en liten fickkniv skar han försiktigt upp madrassen och upptäckte ett flexibelt spiralsystem. Väl hemma i Sverige sadlade Efraim om och började ägna tid åt att experimentera med flexibla stålspiraler av varierande styrka och elasticitet. 1926 grundade han DUX i Malmö och började tillverka madrasser.
  Fyra Ljungfamiljer och över 90 år senare har DUX blivit ett globalt varumärke som har öppnat 88 butiker världen över. DUX hantverksskicklighet, stilrena design och högkvalitativa material har varit uppskattade i USA sedan 1977. I slutet av 90-talet spred sig DUX berömmelse över Europa och vann britternas hjärtan. Trots en avsevärd internationell tillväxt är man i grunden ett svenskt familjeföretag, stolta över sina rötter och sin tradition, med butiker i över 30 länder.

  ""
  DUX högeffektiva sömnsystem är resultatet av nästan nio decenniers forskning och utveckling. Fyra generationer av familjen Ljung har strävat efter att tillverka marknadens bekvämaste och mest tekniskt avancerade sängar. De svenska rötterna speglar sig i den höga kvaliteten och långa traditionen. Ända sedan start har målen för DUX alltid varit ökad komfort, bättre prestanda och längre livslängd. Tekniken fungerar och det bevisar deras historia.
  Utöver sängar tillverkar DUX också högkvalitativa möbler som genom sin hållbara produktion och tidlösa design håller över tid, så som fåtöljerna Jetson, Karin och Pernilla designade av välkända Bruno Mathsson. Därtill har DUX gjort uppmärksammade designsamarbeten med den svenska designtrion Claesson Koivisto Rune och danska design- och arkitektbyrån Norm Architects.
  Den välkända komforten i sängarna har sin motsvarighet i alla stoppade möbler eftersom den berömda DUX-spiralen återkommer även här. Nordiska material med sköna texturer och till störst del naturnära färgtoner kompletterar varandra på ett harmoniskt sätt till en finstämd helhet.

  ""
  Fyra år efter lanseringen av den första Karin-fåtöljen skapades en ny modell kallad Karin 73. Efter att ha varit ur produktion i över 20 år har Karin 73 framgångsrikt återlanserats som en del av DUX Design Revival 2012. Till skillnad från den ursprungliga Karin-fåtöljen, med knappar i rygg och sits, har Karin 73 djuphäftade dynor.
  ""

  Liknande artiklar

  UTVALDA VARUMÄRKEN

  Gemensamt för alla våra starka leverantörer är hög kvalité, design som ligger i framkant och produkter som ska hålla över tid - ja, gärna hela livet. Vi är stolta över våra varumärken och alla är noga utvalda.