Fri frakt till butikHemleverans 595:-Betala med Klarna
 • Hem
 • Inspiration
 • Guider
 • Välj rätt matta
 • Välj rätt matta

  Välj rätt matta

  Hur ska du tänka vid val av storlek på din nya matta? Vi har tagit fram några enkla rekommendationer och bilder nedan som kan hjälpa dig på vägen. Har du frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig till oss eller någon av våra butiker så hjälper vi dig vidare! 

  Matgrupp

  För en matgrupp med fyra stolar rekommenderar vi en matta med mått kring 170x240 cm.
  Tänk på att mattan bör följa bordets form, ett rektangulärt bord passar bäst med en avlång matta och en runt bord gör sig bättre med en rund eller kvadratisk.
  Att mattan är ungefär 60 cm bredare än bordet är en god marginal för att hålla alla stolarna innanför mattkanten även när de är utdragna, ställer du en extra stol på kortändan får även den plats.
  För en matgrupp med 6-8 stolar rekommenderar vi en matta som är minst 170x240 cm, men för bästa resultat den större 200x300 cm.
  Till alla MATTOR
  ""

  Soffgrupp

  För en större soffa t ex hörn- eller divan rekommenderar vi en matta i storleken 200x300 cm. Detta för att kunna ställa soffan en bit in på mattan, dels för att binda ihop gruppen men även för att hålla mattan på plats. För en normalstor 3-sitssoffa rekommenderar vi en matta som är minst 170x240 cm, men det allra bästa är en något större storlek. Har du t ex en fåtölj till passar den största storleken allra bäst då även den får plats. Detta skapar balans och ger rummet ett mer harmoniskt intryck.
  Till alla MATTOR
  ""

  Sovrum

  För en mer ombonad känsla i sovrummet är det perfekt med en matta under sängen. Bara känslan att sätta ned fötterna på något mjukt ger en skön start på dagen. Placera mattan under ca 2/3 av sängen. Finns det plats i sovrummet rekommenderar vi den stora mattan så att du får ännu mer matta att sätta ner fötterna på.
  Till alla MATTOR
  Foto: Linie Design

  ""

  Liknande artiklar

  UTVALDA VARUMÄRKEN

  Gemensamt för alla våra starka leverantörer är hög kvalité, design som ligger i framkant och produkter som ska hålla över tid - ja, gärna hela livet. Vi är stolta över våra varumärken och alla är noga utvalda.