Fri frakt till butikHemleverans 595:-Betala med Klarna
Egen design

Egen design

På Svenska Hem kombinerar vi designklassiker från starka varumärken med ett eget sortiment av möbler designade och tillverkade exklusivt för oss. Kvalitet, design och funktion står i fokus och vi samarbetar med flera framstående formgivare. Här svarar vår produktchef Lotta Nord på 5 frågor om vår egen produktutveckling och design.

Svenska Hem har alltså ett helt eget, unikt sortiment?

- Ja det stämmer. Vi säljer möbler från ett stort antal starka och välkända varumärken och som komplement till det har vi också ett helt unikt sortiment där möblerna är både designade och tillverkade exklusivt för oss. Och som man alltså bara kan köpa hos oss på Svenska hem, i våra butiker och i vår e-handel. I bild serien Elma.
""

Vilken typ av möbler finns i det unika sortimentet?

- Vi har i princip alla typer av möbler, alltifrån soffor, soffbord och bäddsoffor till fåtöljer, skåp, matbord och stolar. Och mycket annat, ja vi täcker faktiskt in stora delar av hemmets alla rum. Se till exempel vår helt egen sängkollektion, Moon.
""

Vad kännetecknar sortimentet?

- Vårt unika sortiment har olika uttryck. Vi fångar in såväl den trendiga stilen som den mer klassiska och tidlösa designen i så gott som alla våra olika produktgrupper. I t ex ett vardagsrum kan samma soffa passa många olika stilar och kunder beroende på vilket soffbord och vilka accessoarer man väljer därtill. Tack vare att många av våra modeller har en tidlös design tillverkade av noga utvalda material håller de över tid och känns aldrig "fel".
""

Hur tänker man när det gäller design kontra funktion?

- Här strävar vi alltid efter att hitta den bästa balansen mellan det som är trendigt för stunden och det som håller över tid. Men det som är snyggt för ögat måste såklart också vara användarvänligt, oavsett om det handlar om komfort eller funktionalitet. Komfort är ju en superviktig faktor då det gäller att utveckla t ex en bra soffa. Är den bara snygg att se på men inte skön att sitta i? Ja, då har vi inte gjort vårt jobb. Om vi istället pratar om lådor är bra lådutdrag viktigt och gör att man får bra förvaringsutrymme. Har man dessutom softclose på lådan blir det en lyxigare känsla varje gång lådan stängs.
""

Har du någon personlig favorit?

- Jag kan helt omöjligt välja ut en, det finns alldeles för många. Men ska jag välja två får det bli den stora soffnyheten, Mound, en modulsoffa i modern stil i härliga tyger och färger. Och förvaringsserien Mila som väl stämmer överens med den skandinaviska ljusa och harmoniska stilen. Tack vare att Mila har en modern retrokänsla är den lätt att placera i många olika sammanhang och stilar.
Mound - härlig byggbar soffa

Liknande artiklar

UTVALDA VARUMÄRKEN

Gemensamt för alla våra starka leverantörer är hög kvalité, design som ligger i framkant och produkter som ska hålla över tid - ja, gärna hela livet. Vi är stolta över våra varumärken och alla är noga utvalda.