• Hem
 • Inspiration
 • Trender
 • Trenderna för våren 2020
 • Trenderna för våren 2020

  Trenderna för våren 2020

  När man pratar trender nu så pratar man mindre om vilka produkter som är inne och mer om vilken livsstil vi längtar efter. De flesta önskar ett rofyllt hem där man kan ha en enkel vardag med tid för återhämtning och med hålllbara möbler och lugna färger omkring sig.

  MEDVETNA MATERIAL

  Den stora snackisen i inredningsvärlden är hållbarhet och långsiktighet. För det spelar stor roll vilka material vi tar in i våra hem. Och det märks att vi börjar ifrågasätta mer vad vi inreder med och vilka val vi gör när vi köper vår inredning.
  Man vill gärna ta in naturliga material som är enkla och nästan obehandlade. De får gärna vara tillverkade i vår närhet och med återvunna material. Vi satsar gärna på kvalitet så möblerna kan leva kvar i generationer och få åldras fint.
  Vi letar även gärna efter det handgjorda och unika i vår strävan efter att inte se ut som alla andra. Vi kommer fortsätta att se mycket av naturen i inredningen, som en vas med torkade strån eller en gren från skogen.
  ""

  Naturliga och varma färger

  Även färgskalan är mer hållbar då vi gärna inreder med färger som vi kan leva länge med utan att tröttna.
  Den grå färgen har varit en basfärg länge men nu går det mer mot en beige- och sandfärg. Även det bruna kommer starkt så den kommer vi se mycket av framöver. Vi kommer även se en hel del varma brända toner i vår och sommar och även teraccotta. Detta är färger som är lätta att arbeta med och som man kan blanda med varandra eller jobba med ton i ton. Varför inte blanda in en grågrön ton (även kallad celadon) för att pigga upp det lite. Sätt gärna till någon svart eller mörk ton så det blir lite kontrast till de mjuka tonerna.
  ""

  Grönt är skönt

  Vi har sett mycket grönt i form av växter i inredningen ett tag nu och det kommer fortsätta så även under 2020. Växter som mormor hade när man var liten kommer tillbaka och blir jätte trendiga och det budas på sticklingar på nätet. Denna trend är väl bara ett bevis på att vi vill bo mer ombonat och hemtrevligt.
  Även färgen grönt kommer vi få se en hel del av i vår. Färgerna får gärna vara naturliga, lite som ett naturligt kamouflage. Vi vill smälta in och se medvetna ut. Blekgrönt och kraftigt grönt kommer vara huvudfärger som man gärna kan blanda upp med vitt och någon mörk ton.

  ""

  Inspiration

  HEMKÄNSLA SEDAN 1960

  Med mer än 50 års kunskap inom möbler och inredning, dessutom på flera orter från norr till söder, kan vi med stolthet säga att vi kan det här med inredning. Hos oss möts du av personal med ett genuint intresse för design och kunskap om såväl klassiska uttryck som rådande trender. Det finns alltid någon att be om råd, oavsett om det gäller att skapa skön stämning i vardagsrummet, göra sovrummet till en vilsam plats eller köket mer inbjudande.Vår kompetens, kombinerad med din stil, skapar hemkänsla helt enkelt!