Fri frakt till butikHemleverans 595:-Betala med Klarna
 • Hem
 • Inspiration
 • Skötselråd
 • Ta hand om dina möbler
 • Ta hand om dina möbler

  Ta hand om dina möbler

  För att en möbel ska må så bra som möjligt och stå sig fin över tid är det viktigt att ta väl hand om den. Tiden sätter sina spår, något som är helt naturligt och som ofta tillför charm och personlighet. Det gäller dock att få möblerna att åldras på ett snyggt sätt då en nedsutten soffa eller ett matbord med fläckar inte känns så roligt. Genom att ta hand om möblerna på rätt sätt håller de sig snygga. Olika sorters möbler och material behöver olika sorters omvårdnad. Det finns en mängd olika skötselvårdsprodukter anpassade efter olika material som vid regelbunden användning kan förlänga livstiden på din möbel.
   Här är sex tips på hur du håller dina möbler snygga och får dem att leva länge: 
  1. Skydda från solljus - skydda textil och läder från direkt solljus för att undvika att det bleks.
  2. Dammsug - dammsug och gör rent dina möbler regelbundet då smuts och damm ökar slitaget. Torka bort det du spillt direkt genom att suga upp med en trasa istället för att gnugga.
  3. Håll avstånd - placera inte en lädermöbel intill eller för nära en värmekälla utan se till att det finns en luftspalt på 20-30 cm.
  4. Olja in - olja in din trämöbel före användning och olja sedan in den några gånger per år med en olja utan färgpigment. Vill man förbättra ursprungspigmentet finns olja för detta ändamål. Gnid in oljan i träfibrernas riktning och torka sedan av eventuell överflödig olja. Tänk på att använda underlägg till kastruller och glas och torka direkt upp om du spiller något för att undvika fläckar.
  5. Puffa och vänd - Puffa kuddar regelbundet och vänd gärna på sitt- och ryggplymåer i soffor och fåtöljer då det jämnar ut belastningen och minskar risken för veck och märken.
  6. Behandla före användning - Behandla din möbel för att skydda den för påfrestningar vid användning. Vi har produkter för att skydda både läder, textil och trä.
  Hos oss hittar du en mängd produkter från Leather Master Scandinavia som är avsedda för professionell material- och möbelvård.
  Fårskinn är mycket populärt på våra fåtöljer. Läs noggrant detta extra skötselråd för fårskinn. Med rätt skötsel kommer din fårskinnsmöbel att hålla sig fräsch under många år.
  • Vädra och dammsuga din möbel regelbundet då damm och smuts samlas i botten på skinnet.
  • Skydda från solljus, det kan bleka eller förändra ullens färg.
  • Fläckborttagning gör du enklast genom att varsamt badda med en lagom fuktig trasa eller polyetersvamp. Använd ett milt flytande tvättmedel, anpassat för fårskinn tex ullshampo, om det behövs. Badda därefter ytan varsamt med rent ljummet vatten.
  • Fårskinnet på fåtöljen får inte genomvätas. Var varsam med mängden vatten, då vattnet kan lösa upp det underliggande limmet som fäster fårskinnet vid polyetern samt förstöra ullfiberns naturliga lanolinfett.
  • Efter rengöring ska fåtöljen torka i rumstemperatur och använd inte under torktiden.
  • Vi rekommenderar Leather Master Wool & Hair Cleaner som är ett rengörings- och konditioneringsmedel för ytligt samt lätt smutsiga ulltyger, fårskinn, samt de flesta hårklädda skinn och hudar.

  UTVALDA VARUMÄRKEN

  Gemensamt för alla våra starka leverantörer är hög kvalité, design som ligger i framkant och produkter som ska hålla över tid - ja, gärna hela livet. Vi är stolta över våra varumärken och alla är noga utvalda.