Alltid fri frakt till butik
Max 495 kr fraktkostnad
Delbetalning eller faktura
Hem / Innehållssidor/ Om oss
Hemkänsla sedan 1960

Hemkänsla sedan 1960

NU
Med mer än 50 års kunskap inom möbler och inredning, dessutom på flera orter från norr till söder, kan vi med stolthet säga att vi kan det här med inredning.

 

Hos oss möts du av personal med ett genuint intresse för design och kunskap om såväl klassiska uttryck som rådande trender. Det finns alltid någon att be om råd, oavsett om det gäller att skapa skön stämning i vardagsrummet, göra sovrummet till en vilsam plats eller köket mer inbjudande. Vår kompetens, kombinerad med din stil, skapar hemkänsla helt enkelt!

 

Om du föredrar att fundera hemma i lugn och ro lanserade vi hösten 2014 denna fina inspirerande e-butik. Här  handlar du när du vill, precis lika tryggt och enkelt som i någon av våra butiker. Så till dig som söker kvalitetsmöbler som håller över tid – varmt välkommen till Svenska Hem.

 

 


Svenska Hem har funnits på marknaden sedan 1960. Då bestämde sig ett antal kända möbelhandlare med egna stora möbelhus att bilda en gemensam inköps- och samarbetskedja under namnet SAMBO ekonomisk förening.

 

Verksamheten kom igång på allvar runt 1965 med gemensam utbildningsverksamhet och marknadsföring. Huvudkontoret låg i Stockholm, kedjan växte och under 70-talet var man Sveriges största möbelkedja. 

 

Under 80-talet flyttade SAMBO huvudkontoret till Huskvarna och 1988 bytte kedjan namn till Svenska Hem. 1992 byggde Svenska Hem ett nytt huvudkontor. 6 200 kvadratmeter med kontor, utställning, fotostudio och höglager, invid flygplatsen Axamo i Jönköping. Här arbetar vi idag med inköp, marknadsföring, IT, redovisning och lager för kedjans butiker.

 

Vår VD heter Markus Chaib.

Hem / Innehållssidor/ Om oss